Τρίτη, Φεβρουαρίου 03, 2009

Το κορμί πονάει...

Όχι δεν πρόκειται για άλλη μια κλάψα εκ μέρους μου...

Απλά έκανα ολίγο "σπορ" εχτές και τώρα πονάνε και κάποια κοκκαλάκια που δεν ήξερα καν πως υπάρχουν... αααχχχχ... γέρασα... γμτ μου!! Αλλά άξιζε.

Διευκρινίζω.

Μικρός πρόλογος τύπου "ο δεινόσαυρος" θα προσπαθήσω να μην ξεφύγω πολύ από το θέμα...

Εδώ και μερικούς μήνες ο Σπύρος, ο Πάνος και ο Αλεξάνδρος αγόρασαν από κοινού ένα σκάφος τύπου Beneteau 25 (αγωνιστικό, γνωστό και ως Platu 25) Σχεδιαστής ο Bruce Farr, ένας από τους πιο επιφανείς στον χώρο. Προ ενός μηνός ζήλεψε και ο ΝΑΟΚ και πήραν κι αυτοί ένα. Και την άλλη εβδομάδα με το καλό θα πάω να φέρω κι ένα από Θεσσαλονίκη για τον ΙΟΚ...

Εχτές λοιπόν για να γυρίσω στο θέμα, βγήκαμε με το 25άρι και λάβαμε μέρος σε έναν αγώνα "Κολοπίμπιρι". (όσοι επιθυμούν επεξήγηση του ονόματος να σχολιάσουν...)

Φύσαγε γύρω στα 20-25 μίλια αέρα (5-6 μποφώρ για τους αμύητους) Η ιστιοπλοία κατέστη άκρως αθλητική! Τακ, γρήγορες κινήσεις, μπαλόνια, broach χαμός!! Είχα πολύ καιρό να κάνω τέτοιου είδους sailing. Και σήμερα αισθάνομαι σαν να έχω φάει ξύλο...

επειδή δεν υπήρχε κάμερα, αλλά ούτε και η δυνατότητα να την κρατούσα χωρίς να βραχεί, έψαξα long and hard στο youtube και βρήκα βιντεάκια από ίδιο σκάφος σε παρόμοιες συνθήκες.

Enjoy!! I did....ειδικά τα πρώτα δύο βιντεάκια ήταν ακριβώς με τις ίδιες συνθήκες!

και έτσι για να "ψηνόμαστε" δείτε κι αυτό. άλλος τύπος σκάφους το Melges 24 πραγματικά πετάει!!!Αυτά για σήμερα!!