Κυριακή, Δεκεμβρίου 19, 2010

Ανησυχητικά γεγονότα συμβαίνουν στην Κέρκυρα...

Σήμερα το πρωί (12 η ώρα δηλαδή, αυτό είναι το πρωί για τον Κερκυραίο, ειδικά τις Κυριακές..χαχα!!) εθεάθη στην κεντρική πλατεία της Κέρκυρας, ονόματι Σαρόκο, μια μικρή, πλην δραστήρια ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι μέσα σε μια ωρίτσα και 20 λεπτά, μάζεψαν σχεδόν όλα τα σκουπίδια τα οποία βρίσκοταν απλωμένα παντού στην πλατεία.

Εξοπλισμένοι με σακκούλες, σκούπες, ένα φτυάρι και λίγη (όχι πολλή...) καλή θέληση, κατάφεραν να συνεφέρουν λίγο ένα χώρο, από τον οποίον περνά ο περισσότερος κόσμος που επισκέπτεται το εμπορικό κέντρο της πόλης. Είχε λίγο κόσμο το πρωί, μια και τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά, τηρώντας το εορταστικό ωράριο... Οι περαστικοί έριξαν μερικές κλεφτιές ματιές αλλά κανείς δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία.

Κάποια στιγμή σηκώθηκε κι ένας μετανάστης από το παγκάκι, ήρθε κοντά στις σακκούλες κι έριξε στα κλεφτά ένα σκουπιδάκι μέσα, καλημερίζοντας την κοπέλα που σκούπιζε τα φύλλα δίπλα.

Μάζεψαν τις σακκούλες τους μια μεγάλη στοίβα στη μέση της πλατείας κι έβγαλαν μερικές αναμνηστικές φωτογραφίες. Μετά τις φόρτωσαν σε ένα αυτοκίνητο κι ένα τρέιλερ και τις πήραν στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να δουν το αποτέλεσμα της έλευσης του ανθρώπου επάνω στη γη, σε όλο του το μεγαλείο... αλλά αυτή είναι μια άλλη κουβέντα, πολύ μεγάλη! Μεγάλη όσο τα βουνά από σκουπίδια στον ΧΥΤΑ...

Ποιοί ήταν αυτοί οι άνθρωποι?

Δεν έχει σημασία. Αρκεί να πούμε πως είναι άνθρωποι σαν κι εσάς. Απλοί άνθρωποι που καπνίζουν η όχι, που έχουν παιδιά η δεν έχουν, που καβαλάνε ποδήλατο (άλλος πολύ κι άλλος λιγότερο...) που μπορεί να έχουν πετάξει και κανένα σκουπίδι κάτου στη ζωή τους (αλλά μπορεί και όχι...δεν ξέρω σίγουρα!) Απλοί άνθρωποι, όχι τέλειοι, αλλά όμορφοι. Απλοί άνθρωποι που τους ενώνει ένα πράγμα. Ότι βαρέθηκαν να είναι μέρος του προβλήματος και προτιμούν να γίνουν μέρος της λύσης.

Μπορείς κι εσύ να γίνεις ένα από αυτούς. Το μόνο που απαιτείται είναι να χαμογελάς!