Σάββατο, Μαΐου 02, 2009

Road to Hell...

Λοιπόν με κάνει εντύπωση που ακόμη και τώρα ανακαλύπτω τραγούδια και συγκροτήματα, από τα παλιά, τα οποία έχουν ακόμη τη δυνατότητα να με ενθουσιάζουν. Είτε για λόγους μουσικής είτε για λόγους στίχου... Στην δεύτερη κατηγορία πέφτει το γνωστό Road to Hell του μεγάλου Chris Rea. Γράφτηκε πριν 18 χρόνια... Ακούστε το, και κάντε τον κόπο αν θέλετε να διαβάζετε και τα λόγια μαζί.Well I'm standing by a river
But the water doesn't flow
It boils with every poison you can think of
And I'm underneath the streetlight
But the light of joy I know
Scared beyond belief way down in the shadows
And the perverted fear of violence
Chokes the smile on every face
And common sense is ringing out the bell
This ain't no technological breakdown
Oh no, this is the road to hell

And all the roads jam up with credit
And there's nothing you can do
It's all just bits of paper flying away from you
Oh look out world, take a good look
What comes down here
You must learn this lesson fast and learn it well
This ain't no upwardly mobile freeway
Oh no, this is the road
Said this is the road
This is the road to hell


Ο Chris Rea με αυτό το τραγούδι έδειξε πως ακόμη και βαθιά μέσα στην "εμπορικη" του φάση, πάλευε με την συνείδηση του και τα πιστεύω του.
To 2002 είχε βγάλει το καταπληκτικό διπλό άλμπουμ Dancing down the Stony Road. είχε προηγηθεί μια προσωπική μάχη με την παγκρεατίτιδα, ένα πρόβλημα υγείας το οποίο παραλίγο να του κοστίσει την ζωή του.
Τότε είχε υποσχεθεί στον εαυτό του πως αν ζήσει θα επιστρέψει στις μουσικές του "ρίζες" δηλαδή τα blues. Έτσι κι έγινε. Όμως η δισκογραφική του που τόσα χρόνια έτρωγε καλά από το χρυσό αστέρι της, επέλεξε να μην τον στηρίξει σε αυτή του την απόφαση λέγοντας του πως πίστευαν ότι θα αποτύχαινε... Τελικά αναγκάστηκε να στήσει δική του ανεξάρτητη δισκογραφική και να προχωρήσει έτσι. Κλασσικά το άλμπουμ είχε μεγάλη απήχηση!!

Ακολουθεί το ομώνυμο...Ενας μεγάλος καλλιτέχνης, ένας άνθρωπος που πέρασε ζόρια και βρήκε τον δρόμο του μέσα από αυτά....

Chris Rea!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου