Δευτέρα, Οκτωβρίου 09, 2017

Ο Μικρόκοσμος (επιτέλους) ραδιοφωνικός!!!

Ο Μικρόκοσμος μετά από 9 χρόνια, γίνεται “ραδιοφωνικός”!

Όσοι πιστοί προσήλθατε μέσα από τα χρόνια, ίσως θα προσέξατε η θα θυμάστε πως κάποιες φορές οι αναρτήσεις είχαν κάποιο μουσικό στοιχείο, διότι ένας καημός (και δυό...) υπέβοσκαν... να μπορούσα να βάλω μερικά κομματάκια στη σειρά να τα ακούσουμε, να χαρούμε, να νοσταλγήσουμε, να θυμηθούμε...και γιατί όχι κιόλας να μάθουμε και να ανοίξουμε κάπως τους μουσικούς μας ορίζοντες...



Ετσι λοιπόν από αυτό το Σάββατο στις 10 το βράδυ, ξεκινάει η εκπομπή με το ίδιο όνομα, ο “Μικρόκοσμος” στο Clipartradio! Μπορείτε να μπείτε και να το ακούσετε κατευθείαν από αυτό το player (ναι πατήστε επάνω στη λέξη player) Θα είμαστε μαζί για δυο ώρες, ως τις 12 τα μεσάνυχτα...

Coverάκιας γνωστός όπως λέει κι ο φίλος Gass Bopper, πάντα είχα μιαν αγάπη στις διασκευές. Μπορείτε λοιπόν να αναμένετε να ακούσετε αρκετές από την εκπομπή.




Λάτρης του blues και της Jazz, μπορείτε να περιμένετε να ακούσετε επίσης αρκετά και από αυτά...




αλλά και Americana,


  Λίγο country πότε-πότε σε μικρές "εύπεπτες" δόσεις, pop, disco, πολύ soul...alternative αλλά και classic rock (η δεινοσαυρο-rock όπως το λένε κάποιοι φίλοι...)

Καλώς να έρθετε λοιπόν φίλες και φίλοι, "συγκάτοικοι" για δυο ώρες στον μουσικό μας “Μικρόκοσμο”...

Επειδή πάνε αρκετά χρόνια που εκτέθηκα "ραδιοφωνικώς" σας ικετεύω ολίγη κατανόηση, μια και σίγουρα δεν πιστέυω να γλυτώσω κάποιο σαρδάμ η διάφορα μακρόσυρτα “εεεε” και “αααα” εδώ κι εκεί όπως και το σήμα κατατεθέν μου, το “μμμχχχμμμ” η αλλιώς και “aha!” αν και αυτά προκύπτουν περισσότερο σε συνομιλίες ειδικά όταν δεν ακούω πραγματικά τι μου λένε, πχ όταν μου μιλάνε οι πρώην γυναίκες μου...

Τι θα είναι ο “Μικρόκοσμος” όμως?  Σαφώς μια μουσική εκπομπή. Κι αν πάρει και κάτι από το ομώνυμο blog μου όλο και κάποιες σκέψεις θα περνάνε μέσα από αυτά που θα λέω η θα διαβάζω.

Τον τελευταίο καιρό ας πούμε διαβάζω την αυτοβιογραφία του Oliver Sacks. Έχω διαβάσει αρκετά βιβλία του, παρόλα αυτά η αυτοβιογραφία του είναι μια αποκάλυψη... ένα υπέροχο βιβλίο. Ανάμεσα σε πολλά άλλα, μιλα και για την επιρροή της μουσικής στους ασθενείς του, αντικείμενο με το οποίο καταπιάνεται εκτενώς και στο βιβλίο του "Musicophilia"... Τον τίτλο αυτόν σκεφτομουν και για την εκπομπή, αλλα τελικά κατέληξα στο Μικρόκοσμος"

Πριν από αυτό διάβασα το “Χρονικό του Έρωτα” του Alain de Botton. Καταπληκτικό βιβλίο, το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους βασανίζονται στις διαδικασίες αντιμετώπισης των σχέσεων τους... με λίγα λόγια το συνιστώ σε όλους...

Πριν καν διαλέξω όνομα για την εκπομπή είχα όμως ήδη διαλέξει τραγούδι/σήμα και είναι το Cellophane City του Steve Forbert. Είναι το τραγούδι με το οποίο έκλεινε η Coca για όσους θυμούνται.. ενα κομμάτι που ήταν μεγάλη επιτυχία.... στην Κέρκυρα! Μιλάει κι αυτό για προβληματικές σχέσεις..

Συμβαίνει με κάποια κομμάτια η μπάντες να αποκτούν ένα φανατικό "τοπικό" κοινό και να παραμένουν σχετικά άγνωστα αλλού..

Παραδείγματα άλλα, το Looking for a girl with a washing machine, στην Ευρώπη άγνωστο πλην Ελλάδας και Γερμανίας...  




η οι ύμνοι της Βορείου Ελλάδος το Am Fenster των City και το Johnny B...



Σύντομα κοντά σας λοιπόν με πολλή μουσική, πολλά covers και blues, παρέα το Σάββατο βράδυ!

Στο Clipart Radio!!

Έχει και τσατ όπου μπορείτε να λετε ενα γεια και να σχολιάζετε.

Εν τω μεταξύ κοινοποιήστε και σύντομα θα δείτε και αφισάκι της εκπομπής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου