Σάββατο, Δεκεμβρίου 19, 2009

Ον πολιτικό...

Αναρωτιέμαι ώρες-ώρες, αν είναι ο έλληνας μέσα μου που μου βγάζει αυτό το αρρωστημένο fascination με την πολιτική. Πάντα είχα ένα ενδιαφέρον , υγιές πιστεύω, από την άποψη πως ένιωθα (και νιώθω) πως ο τόπος μας χρειάζεται μια καλή αλλαγή. Αλλά τον τελευταίο καιρό έχω πιάσει τον εαυτό μου να... ασχολείται με το ποιός βγήκε αρχηγός στη ΝΔ (μπλιάχχχ...) Ομολογώ δεν περίμενα να βγει ο Σαμαράς, πράγμα που ίσως δείχνει πόσο άσχετος είμαι. Πάντως πρόσφατα σε συζήτηση μεταξύ γνωστών στα ιωάννινα, συνειδητοποίησα πόσοι και πόσο, μισούν το μητσοτακέικο. και μιλώ για οργανωμένα μέλη του κόμματος.

αυτό που με έχει απασχολήσει περισσότερο όμως είναι τα τελευταία γεγονότα, κυρίως το θέμα της ενδεχόμενης χρεωκοπίας της χώρας. Και το ποιό λυπηρό είναι πως εμείς οι ίδιοι στην πλειοψηφία μας είμαστε αυτοί που έχουμε διαιωνίσει αυτές τις συμπεριφορές που θα σημάνουν πιθανώς και το τέλος της Ελλάδας όπως την ξέραμε. Ρουσφέτια, δημοσιουπαλληλίκι, ανευθυνότητα, παρτάκηδες όλοι... έφτασε όμως ο κόμπος στο χτένι!!!

Άντε να δούμε τι θα φέρει το εγγύς μέλλον...

4 σχόλια:

  1. Ευτυχώς για μας, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα μας αφήσει να χρεοκοπήσουμε και αυτό γιατί έχει αντιληφθεί πόσο ευάλωτη είναι η ίδια η Ένωση! Από κει και πέρα το κόστος αυτό θα πρέπει να το επωμισθούν όλοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας (δεν λέω μόνο οι Έλληνες...) και όχι ως συνήθως μια μερίδα ανθρώπων. Γιατί εγώ να μειώνω τις υπηρεσίες μου προς τρίτους και να βλέπω τα έσοδα μου και αυτά να μειώνονται και από την άλλη οι δημόσιοι υπάλληλοι να επαναπαύονται στην σιγουριά που τους δίνει η θέση τους? Τα γιατί είναι πολλά και περιμένουμε έργα όπως λένε και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και όχι μόνο λόγια. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση αυτή (και στην οποία πιστεύω) έχει αποφύγει τα αντίστοιχα μέτρα που έχουν εφαρμοστή σε άλλες χώρες και που ήδη αποδίδουν, παρά τις εξαγγελίες της. Για πόσο όμως…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να πω πως κι εγώ έχω κάποια πίστη στη κυβέρνηση, η ας πω καλύτερα ότι μου έχει "εμπνεύσει" λίγη πίστη με αυτά που έχω δει ως τώρα. Θα πρέπει όμως σίγουρα να γίνουν περισσότερα και δραστικότερα βήματα. Κατάργηση της μονιμότητας, ξεσκαρταρισμα των δημόσιων υπαλλήλων. Άκουσα το εξής:Ότι η ΕΡΤ απασχολεί 5500 υπαλλήλους μινιμους ενώ το BBC 500!! Αν αληθεύει είναι απίστευτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα.
    Το βασικό πρόβλημα πιστεύω ότι είναι άλλο και δεν λύνεται τόσο εύκολα. Απο το 75΄και μετά η Ελλάδα ενώ ήταν μια χώρα κυρίως αγροτική και κτηνοτροφική αποφάσισε να αλλάξει ρότα και να δηνιουργήσει τον κλάδο των λεγόμενων υπηρεσιών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές υπηρεσίες χωρίς να υπάρχει παραγωγική βάση. Πολύ απλά γιατί οι υπηρεσίες δεν παράγουν αλλά διαχειρίζονται το χρήμα. Απο που θα βρεθεί λοιπόν το χρήμα για να πληρωθεί ο δημόσιος υπάλληλος όταν η Ελλάδα πλέον μόνο εισάγει. Κάποια στιγμή θα γινόταν το μπάμ. Τώρα το πως μπορεί να διαχειριστεί αυτό το πρόβλημα δε γνωρίζω.
    Συγνώμη για το μακροσκελές σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάθε άλλο παρά μακροσκελές! Δεν έχεις δει κάποιους άλλους με τα περίφημα "σεντόνια"...χαχα! Όσον αφορά το σχόλιο σου. Δεν θεωρώ πως είμαι αρκετά γνώστης του αντικειμένου για να απαντήσω. Τουλάχιστον όχι στο σύνολο του. Ζω σε ένα τουριστικό μέρος και ασχολούμαι με το εμπόριο. Στο παρελθόν ,ήμουν και στην υπηρεσία (συντήρηση σκαφών). Ο τομέας της υπηρεσίας με τον οποίο έχω ασχοληθεί, και εμμέσως, ακόμη ασχολούμαι, πιστεύω πως "παράγει" έσοδα και για αυτούς που ασχολούνται με αυτόν, και για το κράτος. Αν και κλασσικά, όπως στις περισσότερες δουλειές ,κυκλοφοράει και πολύ μαύρο χρήμα...
    Σε "νόμιμες" όμως συνθήκες, και το ΦΠΑ του το έχει, και το φόρο εισοδήματος στα κέρδη. Και στο δικό μου τομέα όπου το 95% είναι εισαγόμενα είδη, το 90% των πελατών μου είναι ξένοι, οπότε αν το σκεφτείς τα είδη εισάγονται, και μετά εξάγονται και μεις κερδίζουμε, και το κράτος κερδίζει.

    Το μεγάλα προβλήματα όπως τα βλέπω εγώ είναι, η διαφθορά, η κακή διαχείρηση και η φοροδιαφυγή. Πως να πείσει όμως το κράτος τον πολίτη να πληρώσει φόρους, όταν ο πολίτης το μόνο που βλέπει να γίνεται με τα ΛΕΦΤΑ του (!) είναι να τα τρώνε και να τα σπαταλάνε διάφοροι επιτήδειοι?

    Αυτή τη φορά ζητώ εγώ συγγνώμη για την μακροσκελή απάντηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή