Δευτέρα, Ιουνίου 24, 2019

Ο σωφέρ του Γιάνη...

Είχα μια από αυτές τις στιγμές σήμερα που σκέφτεσαι πως είναι η κατάληξη μιας πορείας και κάποιων αποφάσεων, συμβάντων και γεγονότων που κατέληξαν σε αυτήν ακριβώς την στιγμή...

Εγώ στην Πλατεία Δημαρχείου  το 2011


Βέβαια κάποιος θα μπορούσε να πει πως όλες οι στιγμές της ζωής μας είναι κάτι τέτοιο. Αλλά όπως και να το κάνουμε κάποιες ξεχωρίζουν.

Οδηγούσα από το κέντρο της Κέρκυρας προς την περιοχή του Βρυώνη, με προορισμό τις εγκαταστάσεις του Start. Δίπλα μου στη θέση του συνοδηγού καθόταν ο Γιάνης.

Ναι ντε, ΑΥΤΟΣ ο Γιάνης. Ο Βαρουφάκης. Ο Γιάνης με το ένα ν.



Στο πίσω κάθισμα η Χριστίνα και ο Νίκος από το επιτελείο του ΜεΡΑ25. Ο Γιάνης ξεκινάει μια κουβέντα και φαντάζομαι πως μιλάει στους άλλους, μα γυρνάω και τον κοιτάω και καταλαβαίνω πως απευθύνεται σε μένα. Νιώθω μέρος της ομάδας.



Τα βήματα? Πλατεία 2011, Διάβασμα άρθρα και blog του Γιάνη, μετά βιβλία του, ελπίδα για αλλαγή  και ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλο βαθμό λόγω της παρουσίας του to 2015, το δημοψήφισμα, η απογοήτευση, προσωπικές μεγάλες αλλαγές, μια άτυπη χρεωκοπία, κόκκινα δάνεια...μέχρι τη δημιουργία του Diem25 του οποίου γίνομαι μέλος, κατόπιν του ΜεΡΑ25, και φτάσαμε στο σήμερα, οδηγάω και δίπλα μου κάθεται ο Γιάνης...

Μερικές ώρες νωρίτερα τον είχα πάρει από το αεροδρόμιο στην πόλη, και λίγο αργότερα θα έκανα το ανάποδο μια και ο πολιτικός, προεκλογικός χρόνος είναι τρομακτικά συμπυκνωμένος και όλα τρέχουν με ρυθμούς τρελούς.

Ο Γιάνης είναι..  ανθρώπινος. Πιο κοντός από ότι περίμενα, ίσως γιατί τους ήρωες μας τους φανταζόμαστε πάντα πιο ψηλούς. Το βλέμμα του είναι σπινθηροβόλο και το χαμόγελο ειλικρινές. Καμιά φορά βαθαίνει το χαμόγελο και γίνεται πιο πονηρό. Τότε είναι το χαμόγελο κάποιου που ξέρει ότι έχει κάποια γνώση παραπάνω, μια καλύτερη κατανόηση μιας κατάστασης. Δεν θα ήθελα να είμαι στην άλλη πλευρά αυτού του χαμόγελου , που σίγουρα θα δέχτηκε πολλαπλά ο Γερούν πχ στα πλαίσια των ανεπίσημων Eurogroup που τόσο καταδυνάστευσαν τη ζωή μας.

Δεν του ζήτησα αυτόγραφο, αλλά δεν άντεξα και ζήτησα να βγούμε μια φωτογραφία μαζί με την κόρη μου...



Αρκετά όμως με την έστω και χαλαρή προσωπολατρεία.

Θα ψηφίσω ΜεΡΑ25. Και θέλω να σας ζητήσω να κάνετε κι εσείς το ίδιο.
Στη δική μου λογική, η επιλογή είναι μονόδρομος.

Πολλοί από σας τείνετε να πέσετε στην παγίδα του δίπολου. Ότι δεν θέλετε να βγει η ΝΔ και γιαυτό πρέπει να ενισχύσετε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Λυπάμαι που θα σας το πω, αλλά για λόγους που δεν μπορώ να κατανοήσω, μια και το συγκεκριμένο είδος βλακείας που κάνει κάποιους να ψηφίσουν ένα κόμμα γεμάτο διαπλεκόμενους, πολιτικούς λωποδύτες καριέρας είναι πέρα από την σφαίρα αντίληψης μου,  το πιθανότερο η μάλλον σίγουρο είναι οτι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές. Στην Κρήτη η τιμή του ψήφου έχει ήδη πιάσει τα 70 ευρώ...

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει με τόσο μεγάλη διαφορά που το ποσοστό του ΜεΡΑ25 και ολόκληρο να πήγαινε στο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Το σλόγκαν του ΜεΡΑ25 λέει "αυτή η φωνή πρέπει να μπει στη βουλή" Και αυτό είναι μια πραγματικά σημαντική αλήθεια και όχι ένα πιασάρικο σλόγκαν...

Το ΜεΡΑ25 θέλει να αλλάξει τα πράγματα ριζικά, θέλει να μείνουμε στην Ευρώπη και να είναι μια Ευρώπη καλύτερη για όλους.

Το ΜεΡΑ25 δεν φοβάται να συγκρουστεί και το κυριότερο το ΜεΡΑ25 εκφράζει σε μεγάλο βαθμό τους περισσότερους από όσους ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.

Αυτό που χρειάζεται είναι να σηκωθούμε όλοι να πάμε να ψηφίσουμε εκείνη την ημέρα στις 7/7 και να ρίξουμε την ψήφο μας εκεί που πραγματικά θα πιάσει τόπο. Σε ένα κόμμα που θέλει να αλλά και ήδη λειτουργεί πολύ διαφορετικά, με ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα προσβάσιμο σε όλους και καλό για όλους. Το ΜεΡΑ25 στελεχώνεται κι οργανώνεται και συμμετέχουν σε αυτό νέοι άνθρωπο και λιγότερο νέοι, αλλά κυρίως νέα πρόσωπα, πρόσωπα κοντινά μας, πρόσωπα από αυτά που καιρό τώρα έψαχναν ένα χώρο που να τους εκφράζει, ένα χώρο με τίμια στάση και άρτια σκέψη, ένα χώρο
που δεν αποκλείει δογματικά αλλά επιλέγει να συζητήσει να συνδιαμορφώσει και να δουλέψει πάνω σε ρεαλιστικές λύσεις.

ΜεΡα25 σημαίνει Μέτωπο ευρωπαικής Ρεαλιστικής Ανυπακοής 25.Το 25 στέκει για την ημερομηνία λήξης που έχει θέσει για τον εαυτό του...  Μέχρι το 2025 θέλουμε να έχουμε αλλάξει την Ελλάδα, την  Ευρώπη και ίσως και λίγο τον κόσμο...προς το καλύτερο.

Έχω αρκετούς φίλους με ενστάσεις σχετικά με κάποιες από τις επιλογές του ΜεΡΑ25. Προσωπική μου άποψη, πως καταρχήν είναι αδύνατον για ένα πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα, το οποίο απλά δεν έχει προλάβει να στήσει και να επανδρώσει κάποιες εσωτερικές και τοπικές δομές, να κάνει 100% σωστές επιλογές. Αυτό όμως αποδεικνύει και την ειλικρίνεια του. Στο ΜεΡΑ25 υπάρχουν και άνθρωποι που διαφωνούν σε αρκετά, έχουν όμως την ωριμότητα και την διάθεση να κάτσουν να βρουν την άκρη... Και όχι να περιμένουν κάποια τυφλή, δογματική υπακοή.

Στο ΜεΡΑ25 συμμετέχουν άνθρωποι που θα κάτσουν ευχάριστα γύρω από ένα τραπέζι με τσίπουρα και μεζέδες να συζητήσουν, να διαφωνήσουν και να ΒΡΟΥΝΕ την άκρη...

 Αξίζει λοιπόν πιστεύω μια ψήφος, σε ένα κόμμα που αποδεικνύει έμπρακτα πως γίνεται και διαφορετικά...

Εδώ στην Κέρκυρα στις Ευρωεκλογές πετύχαμε το μεγαλύτερο ποσοστό. Κάτι που δείχνει πως υπάρχει και η δυνατότητα να βγάλουμε και βουλευτή. Οι υποψήφιοι εδώ είναι οι Σπύρος Σαββανής, Νίκος Βεντούρας και Μαρία Μπιτσάνη.

Είναι όλοι τους άνθρωποι σαν κι εμένα κι εσάς, με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την επιθυμία και την ελπίδα να αλλάξουν τον κόσμο.

Κάποιος πρόσφατα στο φόρουμ του ΜεΡΑ25, διαβάζοντας κάποια απάντηση μου με χαρακτήρισε Δον Κιχώτη της πολιτικής.

Με τιμά αυτός ο χαρακτηρισμός.

Ελάτε να πολεμήσουμε τους ανεμόμυλους παρέα. Η Δουλτσινέα μας θα είναι η Δημοκρατία!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου