Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 01, 2010

31 Αυγούστου 2010

Ως συνήθως, όταν έχουν περάσει λίγες μέρες χωρίς ανάρτηση, έχουν μαζευτεί κάποιες πρόχειρες, ημιτελείς, σπαρμένες και στους δύο "σκληρούς". Και αυτόν που βρίσκεται μέσα στο pc μου αλλά και αυτόν που έχω ανάμεσα στα αυτιά μου...που δεν είναι και τόσο σκληρός βέβαια...χαχα!

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα του τελευταίου μήνα του καλοκαιριού. Το τέλος του καλοκαιριού. Ήδη φάγαμε μια βροχούλα χτες βράδυ, ο αέρας εξώ φυσά δροσερός και σύννεφα σε διάφορα φανταστικά σχήματα και χρώματα, διατρέχουν τον ξάστερο ουρανό...

Σήμερα το πρωί πέρασα έξω από το Τεχνικό Λύκειο, και συνειδητοποίησα πως δεν θα ξαναπάρω την κόρη μου από το σχολείο... πάει, αποφοίτησε και φεύγει προς Salonica μεριά... Πως πέρασε έτσι ο καιρός?

Το Σάββατο φεύγουμε γα ολοήμερες διακοπές, όλοι μαζί, λίγο πριν αρχίσουν τα σχολεία. Τις έχουμε ανάγκη, αυτό το καλοκαίρι δεν το φχαριστηθήκαμε ακόμα...

Άκουσα πριν λίγες μέρες , ότι το Υπουργείο οικονομικών ξεκίνησε ένα διαγωνισμό, όπου ο καθένας μας μπορεί να φτιάξει ένα βίντεο 60 δευτερολέπτων, μέσω του οποίου να προωθούμε την ιδέα της "φορολογικής συνείδησης". Να βρούμε δηλαδή εμείς, τον τρόπο να "ψήσουμε" τους υπόλοιπους από μας, πως είναι σωστό να πληρώνουμε φόρους και πως πρέπει να το αποζητούμε και όχι να το αποφεύγουμε.

Κάποτε, πριν από χρόνια, δούλευα στο Νορβηγικό προξενείο, με αποτέλεσμα να γνωρίσω αρκετές Νορβηγίδες τουρίστριες. Μην φανταστείτε τίποτε πονηρό... από όλες τις συζητήσεις μου έχει μείνει μια, με μια 16χρονη που μου έλεγε ότι εκεί μόλις κλείσεις τα 16 κάνεις φορολογική δήλωση. Μου εξήγησε πως για αυτούς μετρούσε σαν σημάδι ενηλικίωσης, η "φορολογική" ωριμότητα... Ήταν μια στιγμή που λαχταρούσαν! Ενώ εμείς...Καλά λένε πως είμαστε ένα έθνος αιώνια εφήβων...!



Από αύριο, 1η σεπτέμβρη, πάμε πάλι με την απαγόρευση του καπνίσματος. Είναι από μια πλευρά γελοίο, έτσι νομίζω. Νομοθετήσαμε ήδη μια φορά, αλλά δεν καταφέραμε τίποτα, οπότε πάμε πάλι. Η κυβέρνηση προσπαθεί να μάθει "τρόπους" στους πολίτες της. Το έχω ξαναπεί από αυτό το βήμα. Το θέμα του καπνίσματος είναι θέμα παιδείας, ευγένειας και τρόπων. Το να μην επιβάλλεις τον καπνό σου στα μούτρα του άλλου είνα θέμα ανθρωπιάς. Πραγματικά έχω βαρεθεί να ακούω καπνιστές να γκρινιάζουν και να το παίζουν ψευτοεπαναστάτες με το θέμα τους. Αι σιχτίρ...

Ο καπνός κάνει κακό,και όποιος προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο, φέρεται το λιγότερο ανώριμα και εγωιστικά. Πως είναι δυνατόν να θεωρείται η απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους αφαίρεση ελευθερίας στους καπνιστές? Για το καλό τους είναι...



Το πρόβλημα είναι ότι με το νόμο αυτό πάνε να μας μάθουν τρόπους. Δυστυχώς όμως ευγενικός δεν γίνεται κανένας με το ζόρι... όπως δεν αποκτά και φορολογική συνείδηση... κι εδώ που τα λέμε γιατί να αποκτήσει? Είδαμε κανέναν να δίνει το καλό πάράδειγμα?

Είδατε κανέναν Αλογοσκούφη, Καραμανλή, Λαλιώτη η Τσοχατζόπουλο να λέει "Ορίστε, πλούτισα και είμαι άνετος, ας πάρει και το κράτος ότι του αναλογεί..." χαχαχα σιγά μην γίνει ποτέ!

Όσο για τις δημοτικές εκλογές που πλησιάζουν, δεν βλέπω φως. Οι δήμοι, σαν μικρογραφίες της κυβέρνησης, γεμάτοι βολεψάκηδες, ρουσφετοθήρες και πασης λογής χαμένα κορμιά, είναι σάπιοι από την κρφή ως το πάτο. Στην περίπτωση που "βγεί" κάποιος από τους ήδη δοκιμασμένους, ξέρουμε ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Στην ομολογουμένως απίθανη περίπτωση να πάρουν την πλειοψηφία κάποια φρέσκα, καινούρια πρόσωπα τι θα μπορέσουν να αλλάξουν? Θα ηγούνται ενός σάπιου συστήματος, το οποίο ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΕΙ να αλλάξει γιατί η αλλαγή του προς το καλύτερο θα ισοδυναμεί με την ουσιαστική κατάρρευση του.

Περπάτησα από το Σάροκο στο ΚΤΕΛ σήμερα. Στο δρόμο είδα μια Κέρκυρα βρώμικη, με σκουπίδια στις άκρες των δρόμων. Είδα μια κοπέλα με ένα μηχανάκι να ανεβαίνει ανάποδα την Ιωάννου Θεοτόκη, χωρίς κράνος και μέσα στον ποδηλατόδρομο. Είδα 3 οδηγούς λεωφορείων του ΚΤΕΛ να καπνίζουν μέσα στα λεωφορεία τους και τον ένα να πετά τη γόπα από το παράθυρο. Είδα ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο πάνω στον ποδηλατόδρομο να βρίζει τον ποδηλάτη ο οποίος με στωικότητα περίμενε να περάσει, αναγκάζοντας τον οδηγό στο τέλος να φύγει από τη παράνομη θέση του.

Κάτι μου λέει ότι όλοι αυτοί (εκτός ίσως του ποδηλάτη...) είναι και φοροφυγάδες. εσείς τι λέτε?

;-)

3 σχόλια:

  1. Η "φορολογική ωριμότητα" που ανέφερες μου άρεσε πολύ αλλά ποιός την έχασε για να την βρούμε εμείς και η απάντηση είναι ναι στο τελαυταίο σου ερώτημα :)

    seeya

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @thestylecouncil Γειά σου wellerόβιε! Φορολογική ωριμότητα... πως λέμε φορολογική ενημερότητα!
    @ όλους Ξέχασα το άλλο κοσμογονικό γεγονός που σημάδεψε το τέλος του καλοκαιριού! Βγάλαμε την πάνα και κατούρησε όρθιος ο μικρός...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και κατουραει παντου και τα παντα θελεις να πεις!

    Η μαμα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή