Το βιβλίο το είχα διαβάσει και γούσταρα πολύ να δω και την ταινία. Η Κινηματογραφική Λέσχη τύπωνε πάντα ένα μικρό φυλλαδιάκι σχετικό με την εκάστοτε ταινία που έβαζε, γεμάτο με πληροφορίες αλλά και απόψεις και κριτικές σχετικές με την ταινία.
Στη συγκεκριμένη ταινία, το "Christine", το φυλλάδιο μας ενημέρωνε για το πως το τιμόνι του αυτοκινήτου γίνεται συμβολικά προέκταση του πέους του οδηγού, αυξάνοντας την αίσθηση του ανδρισμού κι ένα σωρό άλλα...alpha maleικά.
Γιατί όμως τόσοι άντρες έχουν κόλλημα με τα γρήγορα αυτοκίνητα, μηχανές, με τον θόρυβο της εξάτμισης, με τις σούζες και τα burn out?
Ας πάμε στη φύση για να δούμε τι κάνουν τα σερνικά για να προσελκύσουν τα θηλυκά...
Τα αρσενικά, κακά τα ψέματα, μια τάση να "δειχτούν" την έχουν προκειμένου να προσελκύσουν την προσοχή των θηλυκών...
Κάποτε τα παληκάρια, χόρευαν, έκαναν άθλους, κηνυγούσαν , αθλούνταν, επεδείκνυαν υπεροχή με όποιο τρόπο μπορούσαν.
Οι Ινδιάνοι είχαν κάτι ωραίες ιδέες...
Ει μικρή κοίτα πως κρέμομαι! |
Σήμερα όμως, στην, παρανοικά πολύπλοκη και αποπροσανατολισμένη κοινωνία που ζούμε τι γίνεται?
Τα ένστικτα παραμένουν, οι εκφράσεις των άλλαξαν...
Δεν είναι μόνο οι κάγκουρες βέβαια... η κάθε ¨ομάδα", η κάθε φυλή, έχει τον τρόπο της... μηχανόβιοι, κάγκουρες, μπόντυμπίλντερ, καμάκια, πλούσιοι με κόττερα, φτωχοί κοκκορόμυαλοι, άντρες, απλοί άνθρωποι που με τον ένα τρόπο η τον άλλον, ψάχνουν να ενυπωσιάσουν το αντίθετο φύλο.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν "μένει" εκεί...
Αρκετοί χάνονται μέσα στην δίνη της προσπάθειας του εντυπωσιασμού. Δεν βοηθά κι η κοινωνία μας, το Lifestyle που προωθείται, είσα ότι έχεις, ότι αγοράσεις, ότι μπορείς να κάνεις καλύτερα από τον άλλον.
Είσαι μια εξάτμιση, ένας βρυχηθμός μιας μηχανής, εισαι άλογα, είσαι κυβικά, είσαι μια επίδειξη δύναμης...
Είσαι ένα όριο πιστωτικής κάρτας, είσαι ένας λογαριασμός τράπεζας, είσαι ένα εισόδημα...
Στο φινάλε είσαι ένα νούμερο...
Για να ξαναγυρίσω στην ερώτηση του τίτλου, υπάρχουν γέροι κάγκουρες? Φαντάζομαι πως κάπου υπάρχουν, αν μη τι άλλο για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Αλλά σε γενικές γραμμές, υποτίθεται, πως με την ηλικία έρχεται και η σοφία. Και με τη σοφία, φεύγει η καγκουριά....
νομίζω ότι με το "παρανοικά πολύπλοκη και αποπροσανατολισμένη κοινωνία που ζούμε", τα είπες όλα...
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα!
Με την ηλικία έρχεται και η σοφία..ναι μεν, αλλά. Σχετικό αυτό Πέτρο, εξού και οτι σκεπτόμεθα μεγάλη μερίδα του πληθυσμού να κλειδώσουμε τους μεγάλους στα σπίτια τους την Ημέρα της Κρίσεως που φέτος πεφτει 6 Μαϊου..
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατα τα άλλα, και πιστεύω πολλές γυναίκες λειτουργούν το ίδιο, ποτε δεν με ενδιέφεραν αμάξια και κάκιστες παρόμοιες καγκουριές. Προτιμούσα να κοιτάω λίγο πιο προσεκτικά. Φυσικά, για να λειτουργούν πολλοί έτσι και να βρίσκουν και πολλές να συγχρωτιστούν προφανώς και υπάρχει κάποια λειτουργία σε αυτό το σύστημα που αποδίδει. Απλά εμένα δεν με άγγιξε ποτέ και ούτε και καμία άλλη που ξέρω.. :)
Την καλημέρα μου!
Υ.Γ. ναι.. το 'lifestyle' είναι ενα τεράστιο κεφάλαιο..χαζομάρα όμως, θα ήταν τόσο πιο ευπρόσδεκτο και αναζωογονητικό να ζει ο καθένας το δικό του lifestyle αντί να 'ακολουθεί'..
ΑπάντησηΔιαγραφή@thestylecouncil ευχαριστώ και...καλησπέρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ LaMikrou έχεις δίκιο... για το κλείδωμα!! δεν είναι και απόλυτο ότι η ηλικία φέρνει τη σοφία...
ποτέ δεν είναι κανείς πολύ μεγάλος για να είναι ανώριμος...άρα υπάρχουν γέροι κάγκουρες!
όσο για το lifestyle, αυτά είναι μαθήματα ζωής. Όταν έχεις αυτοπεποίθηση και σου δωθεί και μια σωστή καθοδήγηση, έχεις ελπίδες να έχεις το θάρρος της γνώμης σου, να είσαι ικανποιημένος με αυτά που είσαι και έχεις, και να μην ακολουθείς, αλλά να οδηγείς με το παράδειγμα σου...
Ο τίτλος προέρχεται από αυτό που συχνά λένε στις αμερικανικές ταινίες: "Έχεις δει ποτέ γέρο συμμορίτη;" ή "γέρο μαφιόζο"???
ΑπάντησηΔιαγραφή